Blogginlägg

Pixel Arcade, Malmö

Arkadspel, eller som regeringen vill kalla det, förströelsespel, är något som de flesta födda innan 80-talets slut har kommit i kontakt med på ett eller annat sätt.

Retrospelsfestivalen älskar arkad- och flipperspel och vill därför sprida ordet kring dess existens och hur eldsjälar som Malmöbaserade Pixel Arcade kämpar för att alla ska få ta del av dem.

Pixel Arcade i Malmö är en arkad- och flipperspelsförening med fokus på att göra arkadkulturen mer tillgänglig. Samtidigt som de vill skapa ett schysst ställe att hänga på för sig själva och andra.

”Vi gillar blandningen av spel så vi erbjuder både arkad och flipperspel tillsammans med retro tvspel.”

Då Pixel Arcade är en förening så krävs det att man löser ett medlemskap och sedan betalar inträde per besök medan alla maskiner står på free play. Något som dessutom blir billigt i längden om man siktar på att bli duktig på ett spel. Man behöver därför inte tänka på mynt och man får spela så mycket man hinner under deras öppettider.
Pixel Arcade har öppet onsdag och fredagskvällar.

Skaparna Andreas, Robert och Erik berättar att de fortfarande är i startgroparna då de startade i maj 2019. Man kan kontakta dem på Facebook http://www.facebook.com/Pixelarcade

På Retrospelsfestivalen 2019 kommer Pixel Arcade ställa ut några av sina arkad- och flipperspel.