Om festivalen

Bakgrund

Idéen om en retrospelsfestival i Malmö växte fram efter ett besök på den fantastiska Retrospelsmässan i Göteborg. En mässa i samma anda är något som vi tycker borde finnas även här i södra Sverige.

Med detta event vill vi skapa en gemenskap, oavsett om du är hardcore gamer eller bara vill ha en härlig nostalgitripp, här delar vi på kärleken!

Nintendo, Sega, Amiga och Atari, varumärke, konsoler och datorer som många generationer i dag har starkt förknippade barn- och ungdomsminnen till. Vi är många som spenderade timmar framför apparaterna som mamma och pappa sa skulle ge oss fyrkantiga ögon. Några fall av fyrkantiga ögon har inte upptäckts så vitt vi vet, däremot har kärleken, intresset och entusiasmen levt kvar hos många, kanske har man inte samma tid att ägna åt spelen, kanske slängde man bort det.

Den 31 Augusti 2019 kan man, för sjätte året i rad, få återuppleva de där gamla klassikerna igen!

Inträde

Inträde till Retrospelsfestivalen kostar 120:-, alla barn under 10 år går in gratis i sällskap med vuxen.

En person med funktionsnedsättning har rätt att medföra en ledsagare (utan extra kostnad).

Program

Det kommer finnas en massa konsoler och tv-spel att prova på fritt och en hel del ovanliga dyrgripar ibland dem. För spelsamlaren kommer det finns en marknad med köp och sälj. Dessutom en massa spännande föreläsningar och workshops. Det kommer också arrangeras tävlingar där den som känner sig manad kan testa sina skills mot andra.

Målgrupp

Visst vänder sig evenemanget till den som är riktigt inbiten och har nördat ner sig helt, men även vara en upplevelse för den som vill uppleva den där barndomen igen eller bara få en skön nostalgitripp och lite modern spel och-teknik historia. Även yngre som kanske inte upplevt dessa maskiner kan förmodligen ha en riktigt trevlig dag och uppleva hur det gick till på ”den gamla goda tiden” och kanske till och med fastna för någon klassiker.

Hitta hit

Inkonst ligger i den gamla chokladfabriken Mazetti på Bergsgatan 29 i Malmö, nära Möllan och Station Triangeln. Från station Triangeln tar det cirka 10 minuter att promenera till lokalen.

Hitta från station Triangeln

 vägbeskrivning

Kollektivtrafik

Från centralstationen kan man antingen välja att ta stadsbuss linje 5 och därifrån ha cirka 5 min gångväg eller ta tåget mot station Triangeln med cirka 10 min gångväg till Inkonst.

Mer information finns hos Skånetrafiken.

Parkering

Inkonst ligger i centrala Malmö i närheten av Möllevångstorget. I området finns ett flertal parkeringar.