Föreläsare

Gunnar Lindberg Årneby

Redaktör på Nintendo Magasinet

Gunnar Lindberg Årneby var redaktör för den legendariska tidningen Nintendo Magasinet. Han var med och startade tidningen 1990 och anställde profiler som Tobias Bjarneby och Patrick Söderlund. Gunnar fick åka på CES-mässorna där alla stora spelnyheter visades upp. Innan Nintendo Magasinet så arbetade han på leksaksaffären Stor & Liten som ansvarig för Nintendo-avdelningen.


Om detta och mycket mer får vi höra om under hans föreläsning på Retrospelsfestivalen 2022.

Stefan Gancer 

The History of Sunsoft

Retrospelsfestivalen välkomnar Stefan Gancer!

Stefan Gancer har i ett år arbetat på en bok som han under sju års tid gjort research till. Boken som började som en tidning når snart sitt mål och har uppmärksammats världen över bland spelhistoriker och spelsamlare. Sunsoft är spelföretaget som Stefan haft under luppen och som han under sin föreläsning kommer att tala om.

Per Fhager

Konstnär

Per Fhager är konstnär och har sedan utbildningen på Beckmans Designhögskola ställt ut sin konst inte bara i Sverige, utan även representerats i offentliga och privata konstsamlingar i UK och USA. Pers intresse för TV-spel undgår ingen. I hans konst hämtar han inspiration från de kända till de mer obskyra speltitlarna i spelshistorien. Med sina stora tavlor broderar han de äldre pixelerade spelens sprites in i minsta detalj. Med hjälp av broderiets rutnät omvandlar han dessa till att bli screenshots från alla våra älskade retrospel.

Foto: Kim Svensson