Blogginlägg

Världens dyraste TV-spel

Världens dyraste TV-spel sålt för 713 000 kr!

Retrospel är verkligen i ropet, för ett par månader sedan såldes till exempel ett NES spel, ett exemplar av Nintendo World Championship 1990 på eBay för helt otroliga 99 902 US dollar (cirka 713 000 SEK)! En riktig raritet och dyrgrip för spelsamlare. Trots en bortsliten etikett som bytats ut mot en handskriven beteckning ”Mario”, kunde en eBay användare kamma hem denna enorma summa pengar och en annan förhoppningsvis vara mycket nöjd med sitt inköp.

Just den här versionen av spelet ska ursprungligen vara något som deltagare i regionala turneringar i USA fick för sitt deltagande. Det ska enbart finnas i en upplaga på 90 exemplar vilket gör NWC till en riktig raritet. Sedan tidigare har Stadium Events varit spelet som varit rekordhållare, det såldes på auktion för hela 75 000 dollar (cirka 533632 SEK) under 2012. Men petas nu ner som världsrekordhållare, för en tid varjefall.

För intresset har ökat enormt så det är inte helt orealistiskt att någon excentrisk samlare återigen öppnar plånboken för att lägga vantarna på vad dom anser är en riktig skönhet! Därför startas också Retrospelsfestivalen i Malmö som har premiär den 11 oktober på Stpln i västra hamnen.

Några rekordsummor kanske man inte ska räkna med att vi kommer upp i på den nya Retrospelsfestivalen, men en auktion är inplanerad och utställare från hela landet valfärdar för att visa upp sitt utbud och kanske kan man lägga vantarna på en riktig exklusiv raritet som någon suttit på undangömt i någon källare.

Boka din förköpsbiljett idag och slipp köer och var först fram bland mässborden, föreläsare och annat spännande som sker mellan kl. 10 och 18 den 11 oktober.

Inträde kostar 100:- och du bokar enkelt och smidigt via Eventzilla.

Köp biljett via EventZilla
Varmt välkomna och läs gärna mer här på hemsidan och följ oss via Facebook och Twitter!