Blogginlägg

Retrospelsmässan 2015

Nu har Retrospelsmässan i Göteborg utspelats och det blev en välbesökt mässa med massor av nördiga inslag!  I år nyttjades större delar av Eriksbergshallen och fler bord fick plats. De hade även en del andra nya inslag så som live Twitchstreamar av både tävlingar, speedruns och övrigt från mässan, samt en podcast på plats från Bitar till Kaffet.

rsm-2015-people

rsm-2015-visitors-2

Där fanns en uppsjö av konsoler, arkadspel och flipperspel att testa, och även en del nya indiespel. Alwa’s Awakening var riktigt mysigt, ett snyggt spel med genuin NES-känsla. Spelet är ett sidscrollande plattformsspel och kommer förhoppningsvis släppas på Wii U så snart det är klart!

rsm-2015-alwasawakening

Ett annat spel på plats var 1993 Space Machine som är en horisontell shmup. Fin grafik som ser futuristisk ut men ändå behåller en känsla av de gamla klassiska shooterspelen. Spelet kändes mer färdigt och var ganska svårt, men vi ser fram emot att se en release! Utvecklarna kollar på att släppa spelet på Steam och Xbox One. Det som är extra spännande med 1993 Space Machine är att det faktiskt utvecklades först 1993! Det har bara inte blivit färdigt och släppt förrän nu :)

rsm-2015-1993-space-machine-game-over

Sen såg vi även The Aquatic Adventures of The Last Human, det såg riktigt fint ut! Fick dock aldrig chansen att testa det då det ständigt var folk där. Hann tyvärr inte testa else.heartbreak heller, men det såg också fantastiskt fint ut.

rsm-2015-aquatic-adventure-of-the-last-human

I demorummet fanns otroligt många konsoler och gamla datorer uppkopplade för folk att testa! Där kunde man se en hel del ovanliga saker man inte stöter på varje dag.

rsm-2015-Demo-Room

rsm-2015-bondwell

Arkaddelen hade också mycket att erbjuda, både arkadspel och flipper. Sen ställde även Love Hultén ut några av sina alster. Hans arkadkabinett kunde man även testa!

rsm-2015-pinball-machines

rsm-2015-arcades

rsm-2015-love-hulten-alster

Mässan fick även besök av flertalet cosplayers. Detta är alltid lika underbart att se! Så många fina utklädnader som folk har kommit på :) Här är några fantastiska cosplays vi stötte på:

rsm-2015-cosplay-kirby-2

rsm-2015-cosplay-predator-vs-mr-game-&-watch

rsm-2015-cosplay-super-mario-skullkid

Det hölls tävlingar i både Super Mario, Bomberman och Asteroids och under hela dagen pågick flertalet speedruns, t.ex. i Zelda Ocarina of Time av före detta världsmästaren Jodenstone, och Mickey Mouse’s World of Illusion som vi ser här nedan:

rsm-2015-speedrun-world-of-illusion

Sen kunde man självklart shoppa lös på mässan också :) Man kunde hitta allt från gamla pong-konsoler till Gamecube spel och massvis av merchandise. Självklart var där mycket NES, eftersom det ligger varmt om hjärtat för många svenska retrospelare som växte upp med Nintendo. Man kunde även hitta dokumentären som gjorts om den svenska spelkulturen, Fyrkantiga Ögon.

rsm-2015-commodore-amiga-consoles

rsm-2015-games-for-sale

rsm-2015-selling

rsm-2015-games-retro

rsm-2015-retroplay

Pappas Pärlor var även på plats och sålde sina fantastiska alster!

rsm-2015-pappasparlor5

Retrospelsmässan bjöd på en härlig tripp tillbaka till 80-talets spelanda, nu ser vi fram emot den skånska motsvarigheten som äger rum i Malmö den 10 oktober! Missa inte att boka in Retrospelsfestivalen om du missade att gå på RSM! Eller varför inte besöka båda två? ^_^

1 kommentar

  1. Micke / Zeela skriver:

    Kul att en bild på mitt bord fick vara titelbild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *