Nyhetsarkiv

Kategori: Tävling

Tävlingar 2017

Tider för samtliga tävlingar är: kl. 10:00 – 14:00

Tider för kval och final:

Kl. 11:00 ~ 14:15 Kval: Street Fighter 2

Kl. 13:00 ~ 16:00 Kval: Bomberman

Kl. 13:00 ~ 16:00 Kval: Svarta Serien

Kl. 16:00 ~ 17:45 FINAL i samtliga tävlingar

Svarta serien

I denna tävlingen får ni chansen att testa era färdigheter i Nintendos allra första 8-bits spel. 16 spelare går vidare från kvalomgången. För att nå final måste man eliminera motståndarna head-to-head i klassiska spel. Spelen hålls hemliga tills tävlingen är igång och avslöjas i takt med att deltagarna blir färre.  

Läs nyhet...

Visa dina skills – vi presenterar årets tävlingar!

Precis som föregående år blir det tävlingar på Retrospelsfestivalen! Det är fritt fram att anmäla sig på plats och vi utlovar fina priser i potten utöver den enorma äran då. Som ni förhoppningsvis vet vid detta lag är temat för årets RSF Super Mario Bros. eftersom denna älskvärda figur fyller 30 (!) i år, därför passar det extra bra med en tävling på Super Mario temat! Men där är ett par andra spännande och roliga utmaningar att ta sig an. Nedan följer dom:

Läs nyhet...

Tävling: Swedish King Of Kong

1981 debuterade Donkey Kong som rollfigur i just arkadspelet med samma namn, sedan dess har han förekommit i många av Nintendos mer eller mindre klassiska spel. Det var också då en snickare kallad Jumpman, som senare skulle bli en rörmokare med namnet Mario, också debuterade.

Läs nyhet...

Roliga Prylar Presenterar: Tetris Challenge

Det är 30 år sedan den första versionen av Tetris släpptes. Den mest kända varianten av spelet är förmodligen den som kom med Game Boy 1989. Vi gör dock en liten extra tvist på tävlingen och lägger till ett extra moment i utmaningen, lyckas man ta sig till final ska man nämligen dessutom skapa sin egen handkontroll, en så kallad Makey Makey!

Läs nyhet...