Nyhetsarkiv

Tävlingar 2018

Nu kan man äntligen se vilka tävlingar och priser vi kommer att erbjuda på Retrospelsfestivalen 2018!

Läs om dem på vår sida om TÄVLINGAR

Läs nyhet...

Efterfest @Taproom

I år arrangeras efterfest på Taproom som ligger granne med Inkonst. Förutom mat & dryck kommer det kunna spelas både arkad- och konsolspel.
Rabatt ges om man visar upp inträdesband från festivalen.

Läs nyhet...

Streaming-panel

På Retrospelsfestivalen har det genom åren funnits flertalet föreläsare, men i år bjuder vi för första gången in en hel panel av svenska streamers som ska prata om vad, hur och varför de streamar.

Läs nyhet...

RSF på stan

Nu syns Retrospelsfestivalen lite extra på stan med vår stora, fina banner som sitter upphängd på Södra Förstadsgatan i Malmö.

Läs nyhet...

Förköpsbiljetter – RSF 2018

Två månader kvar till Retrospelsfestivalen 2018.

1 september intar vi Inkonst i Malmö, men redan nu släpper vi förköpsbiljetterna. En sådan biljett ger tillträde till festivalen en halvtimme innan officiell öppning.

KÖP HÄR!

 

Läs nyhet...

Historien om Sunsoft – Stefan Gazimaluke Gancer

Ni känner kanske igen honom från Dokument NES, eller kanske rent av från Videospelsklubbens podcast. Stefan Gazimaluke Gancer är en gedigen faktaletare och har på senare dagar fokuserat på att forska i alla ”Nintendo-älskares” favoritföretag. Självklart är det Sunsoft vi pratar om. Under Retrospelsfestivalen den 1:e september kommer Stefan att föreläsa om Sunsofts historia och om hur Sunsoft kom till och växte till att bli en av de bästa utvecklarna till NES med titlar som Batman, Gremlins 2, Mr. Gimmick och Journey to Silius.

Läs nyhet...

«...23...10...»