Nyhetsarkiv

Tack för i år!

Vi från Retrospelsfestivalen vill ge ett stort tack till alla som varit med och deltagit under årets festival. 
Tack till samtliga funktionärer för er support.
Tack till utställarna för den goda kontakten och ert stöd.
Och till sist, men absolut inte minst, ett enormt tack till alla besökare som årligen besöker vår festival. Som vi alltid säger så är det NI som gör vår festival till vad den är.
TACK!

Läs nyhet...

RSF 2017: Sponsorer

Under Retrospelsfestivalen 2017 är vi stolta över att kunna presentera hela 37 olika utställare!

Några som valt att sponsra festivalen lite extra är:

Pixel-shirts

Tobias Wigstrand är ett ovärderligt bidrag till festivalen. Han bidrar nämligen med samtliga t-shirts till alla som arbetar med Retrospelsfestivalen. Pixel-shirts säljer customgjorda T-shirts med spelmotiv till billiga priser.

Till vardags kan man även se Tobias med sin son Wille spela nes-klassiker på sin YouTube-kanal Tillbaka till NES-tiden .

Spel & Sånt

Spel & Sånt är den glada spelbutiken från Norrtälje som gärna syns och hörs via diverse sociala medier. Butiken har precis allt i spelväg, nytt som gammalt!

Retroplay

Jens på Retroplay är förmodligen Sveriges äldsta TV-spelshandlare med över 25 år i branschen. Med en häftig monter syns han ofta på diverse evenemang runt om i Sverige.

Japon

Jan och Pontus på Japon är två goa grabbar från huvudstaden. Deras filosofi är att tillhandahålla begagnade retrospel åt spelare och samlare. Alla deras spel är rengjorda och testade. Till förnuftiga priser dessutom.

Nostalgibutiken

Nostalgibutiken är vad den låter som, en hel dos nostalgi i form av retrospel! Flera lådor fulladdade med spel och ett glatt humör utlovas!

Retrospelsmässan

Syskon besöker varandra ibland. Syster-festivalen i Göteborg besöker årets festival i Malmö för att heja och tagga inför nästa års RSM.

Alas

Ashkan är en flitig gammal festival-räv som årligen dyker upp likt gubben i lådan tillsammans med lådvis av spel. Gillar ni att gräva efter guldkorn? Då är Ashkan er man!

Mackapär

Letar ni efter något unikt? Något ni inte visste fanns? Då är ett besök hos Mackapär givet! Hos Markus hittar ni spel och prylar från världens alla hörn.

Retrospelsgiganten

Hos Jesper hittar du med störst sannolikhet spelet du hade som liten. Alla klassiker hittar ni på rad här!

Retroid Interactive

Retroid Interactive är en svensk indiespel-studio från Göteborg. Deras mål är att tillhandahålla kvalitetsspel med häftig gameplay där det skapas med en doft av retro men med en släng av modern teknik. Deras spel ‘Wünderling’ kommer att vara spelbart på festivalen.

Elden Pixels

Hur gör man retrospel i modern tid? Det vet svenska indieutvecklarna Elden Pixels som skapade spelet ‘Alwa’s Awakening’. Spelet kommer finnas spelbart på festivalen. 

Läs nyhet...

Samarbetspartner 2017: Level Up

Level Up är en ideell förening vars syfte är att jobba med Tv-spel som social utveckling.

Varje år genomförs ett Tv-spelmaraton i syfte att samla in pengar till välgörande ändamål och uppmärksamma dessa organisationer och deras arbete.

Level Up kommer i år vara på plats på Retrospelsfestivalen och göra en livesändning med gäster från spelbranschen där vi spelar spel och pratar om allt som händer under festivalen samt intervjua gäster.

Vi ses den 2 september på Retrospelsfestivalen i Malmö!

Läs nyhet...

Tävlingar 2017

Tider för samtliga tävlingar är: kl. 10:00 – 14:00

Tider för kval och final:

Kl. 11:00 ~ 14:15 Kval: Street Fighter 2

Kl. 13:00 ~ 16:00 Kval: Bomberman

Kl. 13:00 ~ 16:00 Kval: Svarta Serien

Kl. 16:00 ~ 17:45 FINAL i samtliga tävlingar

Svarta serien

I denna tävlingen får ni chansen att testa era färdigheter i Nintendos allra första 8-bits spel. 16 spelare går vidare från kvalomgången. För att nå final måste man eliminera motståndarna head-to-head i klassiska spel. Spelen hålls hemliga tills tävlingen är igång och avslöjas i takt med att deltagarna blir färre.  

Läs nyhet...

«...23...»