Nyhetsarkiv

1100 Besökare, tack för i år och välkomna åter!

Vi hade ingen aning om vad vi kunde förvänta oss, vi hoppades och trodde att intresset för en Retrospelsfestival var stort i Skåne. Det som hände var över all förväntan över 1100 besökare kom under de 8 timmar festivalen var öppen, helt fantastiskt!

Läs nyhet...

Bredband2

Ny sponsor Bredband2

Vi är glada att kunna presentera en ny sponsor till helgens festival, nämligen bredbandsleverantören Bredband2.

Läs nyhet...

Retrospelsfestivalen

Fler förköpsbiljetter släppta

Vi sålde slut på första omgången förköpsbiljetter och efter lite interna diskussioner har vi kommit framtill att vi ska kunna erbjuda ett hyfsat antal förköpsbiljetter till utan för den delen skapa alldeles för långa köer, inträdet går mycket snabbare och smidigare med förköp, så passa gärna på att skaffa biljett. Där är som sagt ett gäng till släppta.

Läs nyhet...

Vägbeskrivning – Hitta enkelt till Retrospelsfestivalen

Vi har gjort en liten video så att ni enkelt ska kunna hitta till Retrospelsfestivalen! Kolla in videon som tar dig från Malmö C till Stpln som är lokalen där evenemanget huserar nästa lördag den 11 oktober. Om inget annat så får du också se lite fina sevärdheter från Malmö:

Läs nyhet...

Hamza Ftouni Konferencier på Retrospelsfestivalen

Hamza Ftouni förkroppsligar det vi kallar en riktigt Malmö-profil! Till vardags hörs han som programledare i Sveriges Radio Din Gata. Han driver en egen anti-rasistisk rörelse (Tung Baba Movement), medverkar i massa kulturella och samhälleliga projekt, ofta med ungdomar i fokus och just det: han jobbar även som konferencier!

Läs nyhet...

Cosplay Princess Peach

Träffa oss på Emporia i helgen – Lördag 4/10

Nu på lördag, den 4 oktober befinner vi från Retrospelsfestivalen oss på Emporia köpcentrum i Malmö! I samarbete med Game informerar vi om allt kul som händer på festivalen, du kan få en liten försmak av vad som komma skall då du kan prova på arkadspel och flipperspel! Dessutom kommer Prinsessan Peach och Super Mario finnas på plats, passa på att ta ett foto tillsammans med dom.

Läs nyhet...

Tävling: Swedish King Of Kong

1981 debuterade Donkey Kong som rollfigur i just arkadspelet med samma namn, sedan dess har han förekommit i många av Nintendos mer eller mindre klassiska spel. Det var också då en snickare kallad Jumpman, som senare skulle bli en rörmokare med namnet Mario, också debuterade.

Läs nyhet...

«...10...1112