Nyhetsarkiv

RSF på stan

Nu syns Retrospelsfestivalen lite extra på stan med vår stora, fina banner som sitter upphängd på Södra Förstadsgatan i Malmö.

Läs nyhet...

Förköpsbiljetter – RSF 2018

Två månader kvar till Retrospelsfestivalen 2018.

1 september intar vi Inkonst i Malmö, men redan nu släpper vi förköpsbiljetterna. En sådan biljett ger tillträde till festivalen en halvtimme innan officiell öppning.

KÖP HÄR!

 

Läs nyhet...

Historien om Sunsoft – Stefan Gazimaluke Gancer

Ni känner kanske igen honom från Dokument NES, eller kanske rent av från Videospelsklubbens podcast. Stefan Gazimaluke Gancer är en gedigen faktaletare och har på senare dagar fokuserat på att forska i alla ”Nintendo-älskares” favoritföretag. Självklart är det Sunsoft vi pratar om. Under Retrospelsfestivalen den 1:e september kommer Stefan att föreläsa om Sunsofts historia och om hur Sunsoft kom till och växte till att bli en av de bästa utvecklarna till NES med titlar som Batman, Gremlins 2, Mr. Gimmick och Journey to Silius.

Läs nyhet...

Tack för i år!

Vi från Retrospelsfestivalen vill ge ett stort tack till alla som varit med och deltagit under årets festival. 
Tack till samtliga funktionärer för er support.
Tack till utställarna för den goda kontakten och ert stöd.
Och till sist, men absolut inte minst, ett enormt tack till alla besökare som årligen besöker vår festival. Som vi alltid säger så är det NI som gör vår festival till vad den är.
TACK!

Läs nyhet...

12...»