Nyhetsartikel

Visa dina skills – vi presenterar årets tävlingar!

Precis som föregående år blir det tävlingar på Retrospelsfestivalen! Det är fritt fram att anmäla sig på plats och vi utlovar fina priser i potten utöver den enorma äran då. Som ni förhoppningsvis vet vid detta lag är temat för årets RSF Super Mario Bros. eftersom denna älskvärda figur fyller 30 (!) i år, därför passar det extra bra med en tävling på Super Mario temat! Men där är ett par andra spännande och roliga utmaningar att ta sig an. Nedan följer dom:

TV-spelsmelodikryss

På många sätt ett traditionellt musikquiz med inspiration av klassiska melodikrysset. Häng med i krysset och kamma hem första priset.

Start: kl. 11:00

Athletic World

I dagens andra tävling får spelarna visa vem som kan trycka på två knappar snabbast. Athletic World är ett av få spel som släpptes till NES-tillbehöret Family Fun Fitness (eller Power Pad som den kallades i USA). Det är kort sagt vad vi idag kallar för dansmatta, men spelen till den handlade inte om att röra sig i takt till musik utan snarare att springa så fort som möjligt och undvika hinder. De fyra bästa ”dansarna” från kvalet går vidare till final på scenen.

Kval från: 10-13:30.
Final på scenen 14:00-14:30.

Athletic World

Mario Maker

Nintendos nya baneditor har snabbt blivit det nya heta inom spelvärlden och så gott som alla kända speldesigners har gjort en egen bana. Vi i Retrospelsfestivalen ville inte vara sämre så vi har byggt två banor. Den första kommer det att kvalas i, och det gäller helt enkelt att ta sig i mål på kortast tid. De fem bästa från kvalet går vidare till final på scenen. Finalister får inte se finalbanan innan de tar sig an den utmaningen.

Kval från 10-14:30.
Final på scenen 15:00-15:30.

King of Kong

Vår King of Kong återkommer även i år. Världsrekordet slogs två gånger om nyligen och vi gör vad vi kan för att framtidens bästa Donkey Kong-spelare ska komma från Sverige, så det är hög tid att börja träna på det klassiska arkadspelet! Vi kör en rullande high score-tävling hela dagen fram till 17:00. Där spelarna får ersätta varandra hela dagen. Så länge det inte är någon kö är det fritt fram att testa hur många gånger du vill.

Högst poäng 17:00 vinner.
Vinnare presenteras från scenen 17:15.

Street Pass-tävling

Ta med din 3DS till Retrospelsfestivalen och slå igång street pass-funktionen. Du ska hitta tre stycken Miis som heter “RSF” och sedan pussla ihop deras tre meddelanden till ett lösenord. Det lösenordet mejlas sedan till retrospelsfestivalen@gmail.com och vi drar en vinnare bland de rätta lösningarna.