Nyhetsartikel

Vi minns den första festivalen 2014.

Idag för 6 år sedan arrangerade vi den första Retrospelsfestivalen.

Jonas Hrimfei och Niclas Olsson som då figurerade frekvent i TV-spelsföreningen Terebi Ge-mu (idag MEGA) hade blivit kontaktade av de två spelentusiasterna Jonas Lundh och Joakim Olsson som kort och gott tyckte att det var på tiden att södra Sverige också skulle få sig en egen retrospelsmässa och var därför sugna på att starta en i Malmö. Jonas H och Niclas hade som vana att arrangera olika spelevenemang i bland annat Malmö och var snabbt med på bollen.

Efter mycket planerande och slit var dagen där. Dagen då dörrarna på den dåvarande lokalen STPLN skulle öppnas för första gången till Retrospelsfestivalen. Alla var nervösa och vi önskade inget mer än att folket skulle lyckas ta sig ut till Västra hamnens bunkerliknande lokal. 

Vid klockan 10 ringlade sig kön fram till dörrarna och under dagen lyckades hela 1000 personer hitta till festivalen. 

Festivalen bjöd på flera olika tillställningar, allt från tävlingar, föreläsningar till spelande. Marknaden var som vanligt det som drog flest besökare.

Första festivalen bjöd dessutom på något speciellt. Spelsamlaren Heidi blev uppbjuden på scen för att få äran att testa ett nytt tv-spel. Vad hon inte visste då var att hennes kille Mikael stod bakom scen redo att fria till henne. Se videon av frieriet och annat från festivalen här nedan!