Nyhetsartikel

Streaming-panel

På Retrospelsfestivalen har det genom åren funnits flertalet föreläsare, men i år bjuder vi för första gången in en hel panel av svenska streamers som ska prata om vad, hur och varför de streamar.

Som moderator för panelen ser vi Samson Wiklund som i många år arbetat som speljournalist samt drivit den hyllade podcasten ’Retroresan’.

Andreas ’Hiro’ Karlsson är känd från Youtube med kanalen ’Gaminggrannar’ men har under det senaste året tagit sig an uppdraget att klara alla svensksålda Gameboy i ’Projekt Gameboy’ och därmed streamat hela processen.

Christoffer ’Koffa’ Johansson har tillsammans med två partners skapat den ideella föreningen ’Level Up’ vars syfte är att jobba med Tv-spel som social utveckling. Varje år arrangeras ett Tv-spelmaraton i syfte att samla in pengar till välgörande ändamål och uppmärksamma dessa organisationer och deras arbete.

Emelie ’Mlie-Redfield’ är en samlare av Resident Evil-serien och har under några år streamat av och till. Det var inte förrän 2017 som hon beslutade sig för att börja streama regelbundet där hon bland annat speedrunnat spelet Hercules, ett spel hon i skrivande stund har världsrekordet i.

Simon ’Dragonfangs’ Lövgren har i många år varit engagerad i speedrunning-scenen där han ofta streamat sin progression. I jakten på att slå sitt personliga rekord har han hamnat högt på listorna över några av de snabbaste spelarna i världen i spelet Metroid: Zero Mission. Han har tidigare varit med i ’European Speedrunner Assembly’ men i sommar var han för första gången med i det hyllade speleventet ’Summer Games Done Quick’.