Nyhetsartikel

Mästerskap i Nintendo-kunskap med Martin & Lirod

Tävla i Nintendo-kunskap!

På Retrospelsfestivalen har du chans att stila med dina kunskaper om vårt allas japanska favoritföretag Nintendo! Profilerna Carl Michael ”Lirod” Sahlberg och Martin Lindell håller i en frågesport om Nintendo med tyngdpunkt mot retro. Förutom kunskap om alla spel och konsoler så gäller det även att ha koll på Nintendo i Sverige med Bergsala, SCN-märkning, Nintendoklubben och allt vad det innebär. Tävlingen sker i form av en kvalomgång på förmiddagen följt av en spektakulär final senare på dagen där den svenska mästaren i Nintendo-kunskap koras. Mer info och exakta tider följer närmare mässan, tills dess se till att lusläsa alla gamla klubbtidningar, Nintendo-Magasinet och spela allt från Game & Watch till Gamecube!

 

Martin Lindell – branschveteran som arbetat med spel sedan 1995 och har skrivit böcker såsom 8 bitar på 80-talet: Nintendos marsch in i de svenska hemmen samt Svensk Videospelsutveckling.

Carl Michael ”Lirod” Sahlberg – adminstratör på SNDB (Svenska Nintendodatabasen) som verkar för att bevara och dokumentera Nintendo-kulturen i Skandinavien.

 

SNDB: https://www.sndb.se/

Instagram: https://www.instagram.com/sndb.se/

Facebook:https://www.facebook.com/SvenskaNintendoDatabasen

 

Martin Lindell: https://martinlindell.com/

Instagram: https://www.instagram.com/manualmartin/

Twitter: https://twitter.com/martinlindell