Nyhetsartikel

Föreläsare: Martin Lindell & Thomas Sol Sunhede

 

Under Retrospelsfestivalen 2016 kommer vi ha äran att få besök av Martin Lindell och Thomas Sol Sunhede som ska prata om ett nytt bokprojekt de har startat.

Så här säger de om projektet:

”Vi arbetar på en bok om svensk spelhistoria som snart är klar. Det är från urminnestider fram till tidigt 90-tal i urvalet, alltså tidiga experiment till att hemdatorer som ABC80 och VIC-20 börjar dyka upp och vidare till generationen med demoscenen med början på storhetstiden. Lite upplysande och roliga fakta/anekdoter för att upplysa om svensk spelhistoria.”

Martin Lindell är bland annat tidigare känd för att ha varit spelredaktör på speltidningen Manual och Nöjesguiden samt arbetat som informatör på Dataspelsbranschen och förläggare av spel på Pan Vision. Idag arbetar Lindell hos spelutvecklaren EA Dice i Stockholm och har än idag starka band till den svenska spelhistorian efter att ha släppt två böcker samt arrangerat både paneler och föreläsningar på Sveriges olika spelmässor.

Thomas Sol Sunhede blev känd för sitt radioprogram Syntax Error i P3 där det spelades musik från TV- och dataspel. Idag driver Thomas ett så kallat ”mikroskopiskt” bokförlag vid namnet ’Mygrandmotherisgone’ med visioner om att ge ut udda, kvalitativa böcker. Sunhede har skrivit och gett ut böcker som ’NES-XX-SCN – den oomkullrunkeliga handboken för den nordiska NES-samlaren’ och ’Slayer of the big grey box’.

Vi ses på Retrospelsfestivalen den 3 september!