Nyhetsartikel

Årets konferencierer – Geeky Gals

Valet av konferencierer inför Retrospelsfestivalen 2015 var enkelt då de just nu blomstrar inom Sveriges nörd-community.

Becki, Heidi, Jinn och Mona utgör spelkollektivet Geeky Gals som via sina olika medier (Blogg, Facebook, Instagram) sprider sina upplevelser av världens nördkultur.

Vad är Geeky Gals?

– Vi är en grupp tjejer som delar med oss av våra nördiga upplevelser och intressen på vår blogg och instagram. Tillsammans så har vi nog nästan alla nördiga intressen man kan ha! TV-spel både nya som gamla, brädspel, rollspel, anime, film, TV-serier, sci-fi, datorer, leksaker och mycket mer!

Vad är ert uppdrag under Retrospelsfestivalen?

– Vi kommer annonsera allt som händer under dagen, mingla bland gästerna, hålla i ett riktigt spännande musik quiz och mycket mer!

Spelkonsol ni uppskattat mest?

Becki: – XBONE for the win!

Heidi: – AHH! Finns alldeles för många! Just nu uppskattar jag mycket min Neo Geo, PC Engine, Atari Lynx och såklart mina Twin Famicoms.

Jinn: – PS1! Jag ääälskar 3D plattformsspel!

Mona: – XBOX One, min gamla gaming-PC och SNES.

Vilket är ert första spelminnen?

Becki: – Satt på golvet i min brors rum och spelade Sonic, Golden Axe eller Dungeons & Dragons: Warriors of the Eternal Sun till Sega Mega Drive!

Heidi: – Jag spelade för allra första gången på en orange Donkey Kong Game & Watch, den spelades på tills den försvann, och idag har jag införskaffat en ny. Fortfarande lika underhållande!! Sen blev det en hel del NES, Sega Master System och Mega Drive hos vänner och kusiner.

Jinn: – Min första konsol var Sega Mega drive och jag fick spelet ’Rolo to the rescue’ till, jag brukade lämna konsolen på veckovis för att försöka klara det. Min tv hade ingen fjärkontroll utan istället fick man sitta och skruvade på rattar för att få in bästa möjliga bild och ljud! Haha.

Mona: – Jag har flera tidiga spelminnen! Game & Watch Snoopy Tennis och Climber som jag och min lillebror spelade flitigt när mina föräldrar bilade till Italien. Climber har vi i Crystal-versionen, den som är genomskinlig, så man var tvungen att ha något bakom för att kunna se ordentligt. Commodore 64 & Amiga är också tidiga spelminnen tillsammans med familj och släkt. Min pappas favoritspel till C64 var Zorro så det spelade vi en hel del. Annars var det såklart Zelda till NES!

Samlar ni på något?

Becki: – ehh…Achievements?

Heidi: – Spel. EXTREMT mycket spel! Har ganska så väldigt många.. men utöver spel så är jag väl en samlare i grunden, samlar även på tjock-TV’s, gamla datorer, vinylskivor, men mest så är det ju spel.. speciellt retrospel!

Jinn: – LEVELs speltidningar och allting som har att göra med Kingdom Hearts!

Mona: – Är inte någon storsamlare men håller hårt i mina Amiga-, PC- och SNES-klenoder hemma. Jag gillar att köpa figurer från filmer och serier som jag gillar. Har en hel del Ghibli hemma!

Vad ser ni fram emot mest på festivalen?

Becki: – Träffa alla fellow geeks!

Heidi: – Alla retrospel som finns till salu! Fast jag kommer nog ha lite lite tid att shoppa lös som jag brukar. Däremot skall det bli kul att träffa alla likasinnade retrospelsfantaster och allt annat folk som intresserar sig för det.

Jinn: – Det ska bli jättekul att få gå runt på mässan, snacka med alla retro-peeps och förhoppningsvis hitta något kul att köpa med hem.

Mona: – Merchandise, roliga människor och massor med spelnyheter och cosplayare.

1440664038-872fec40e808a8cb643d72f85431107e