Föreläsare

Spännande föreläsare

Lokalen Inkonst bjuder på en fin scen, så varför inte bjuda in några spännande föreläsare?

Här nedan ser ni årets föreläsare!

 

Föreläsare 2017: Martin Lindell

Förra året pratade Martin Lindell och Thomas Sunhede om svensk spelhistoria på Retrospelsfestivalen. I år återkommer Lindell för att göra en djupdykning kring spelutvecklaren DICE som firar 25 år. DICE har sedan starten med Pinball Dreams och fram till idag med Battlefield 1 varit inte bara en betydelsefull utvecklare för den svenska spelbranschen utan även globalt. Det blir en resa om hur DICE grundades, gamla klipp och de olika spel som lett studion till att blivit dagens drömfabrik. Lindell arbetar till vardags på DICE och på sin fritid skriver han böcker om spelhistoria.

Föreläsare 2017: David Jacoby

Scenen? Hackers? Crackers? Piratkopior? Grafiker Demos? Warez? Vad är allt detta? De flesta har hört talas om det men väldigt få vet vad allt detta innebär. De kidsen som satt hemma hos sina föräldrar och knäckte spel på nätterna förstår inte vilken påverkan de har haft på IT-världen!

Men vilka var involverade? Hur har det påverkat Sverige idag? Lever scenen idag?

David kommer att hålla en genomgång och hyllning till den Svenska scenen!

Föreläsare 2017: Jimmy Wilhelmsson

Spelpappan

Amiga 500, världens bästa speldator, är redo för sin revival. Häng med på en nostalgisk odyssé genom tusentals färger och digitalt ljud.

Jimmy Wilhelmsson driver retrobloggen Spelpappan.se där han skriver om datorspel, brädspel och rollspel från förr. Han har sedan 2010 för vana att gräva djupt i både digitala och analoga arkiv efter gamla tiders retrohemligheter och presentera dem i populära artiklar och reportage. Jimmy skrev 2014 boken Generation 64 om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64. Under årets gång har han hunnit med att släppa uppföljaren till Generation 64 under namnet ’Generation 500 – Amiga 500 tog mig dit jag ville.

Föreläsare 2017: Elden Pixels

Hur gör man retrospel i modern tid? Det vet svenska indieutvecklarna Elden Pixels som skapade spelet Alwa’s Awakening. Mikael Forslind och Kevin Andersson från studion föreläser på Retrospelsfestivalen i Malmö.

Vi ses väl?

Ni hittar Alwa’s Awakening på Steam