Blogginlägg

Famicom-favoriter – Binaryland

Vi kommer att köra en liten serie av blogginlägg kallad ”Famicom-favoriter” som handlar om bra Famicomspel som jag, Heidi, tipsar om :) Det första spelet ut är Binaryland!

Binary Land till Famicom

Binaryland är en kärlekshistoria. Du spelar som de två pingvinerna, Gurin och Malon. Du kan själv välja vilken som skall ha huvudrollen. Spelet är ett pusselspel som går ut på att du skall förena de båda pingvinerna genom att leda dem genom en labyrint fylld av faror fram till hjärtat där de möts.

Binary-Land-penguins

Detta är mer komplicerat än vad det låter. Du styr nämligen båda pingvinerna samtidigt! Har du valt Malon som din huvudkaraktär och går höger med honom så springer Gurin samtidigt åt vänster. Det gäller alltså att hålla koll på båda karaktärerna för att se till att de inte springer in i en fälla eller på en fiende. Inte nog med det så måste de båda mötas exakt i mitten framför hjärtat, det gör att man ibland får springa omvägar för att få de båda pingvinerna på rätt plats.

Binary-Land-stage-clear

Detta är ett pusselspel som jag ofta återkommer till, då jag fortfarande inte lyckats ta mig igenom alla de 99 nivåerna med de ynka 3 liven man får. Dör man så får man inga continues, spelet sätter en obarmhärtigt tillbaka på bana 1.

Binary-Land-malon-and-gurin

Spelet blir också stegvis svårare och svårare. I början är det bara spindelnät och spindlar man skall akta sig för, vilket är ganska enkelt då man kan skjuta sönder dem. Framöver kommer även fler fiender som t.ex. eld som inte går att ta kol på och fåglar som byter plats på Malon och Gurin. Detta utgör en extra utmaning då man vänjer sig vid kontrollen av vilken pingvin det är som styrs “rätt” och inte motvänt, sen plötsligt byter de plats och man får tänka om helt. Inte nog med att man skall ta de båda pingvinerna helskinnade till hjärtat, man måste även göra det inom tidsgränsen på varje bana!

Binary-Land-fire

Mellan vissa banor får man göra bonusbanor där man skall samla alla hjärtan, fria sin partner och ta sig till målet. Binaryland är ett väldigt mysigt, underhållande och utmanade spel som jag gärna återvänder till för att en dag förhoppningsvis lyckas klara! Det enda jag saknar är att man skulle ha kunnat vara två personer och samarbetat, men då försvinner ju egentligen hela utmaningen med spelet ;)

Binary-Land-bonus-round

Binary-Land-perfect

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *