Bloggarkiv

Snart dags för Retrospelsmässan i Göteborg!

Nästa helg, den 16 maj, är det dags för ett av Sveriges största retrospelsevenemang! Då går Retrospelsmässan i Göteborg av stapeln, för sjätte året i rad! Missa inte chansen att ta del av alla fantastiska konsolspel, arkadspel, flipperspel, tävlingar och retrospelshoppingen som finns på plats. Där arrangeras även tävlingar i både TV-spel, arkadspel och cosplay.

Läs inlägg...

Flipper- och arkadspel – Mannen bakom Pixel K.A.F.E

Andreas Halonen som driver den spelorienterade restaurangen Pixel K.A.F.E. i Malmö har ett stort allmänt intresse inom spelkultur och har genom åren samlat på sig allt från diverse tv-spel till flipper- och arkadspel. Under en intervju berättar Andreas om sin förkärlek till retrospel.

Läs inlägg...

Famicom-favoriter – Binaryland

Vi kommer att köra en liten serie av blogginlägg kallad ”Famicom-favoriter” som handlar om bra Famicomspel som jag, Heidi, tipsar om :) Det första spelet ut är Binaryland!

Läs inlägg...

Famicom – Japans motsvarighet till Nintendo Entertainment System [NES]

De flesta i Sverige känner till Nintendo, det japanska företaget som gav oss Super Mario Brothers, The Legend of Zelda, Kirby, Metroid och flertalet andra klassiker som hyllas än idag. Sverige var tidiga med att få hemma-konsolen Nintendo Entertainment System (även kallad NES) att börja säljas på den svenska marknaden. Konsolen blev en hit! Det många inte känner till är “Famicom”…

Läs inlägg...

Retro är modernt

Retrospel är per definition gamla. Det är spel som har några år på nacken, ofta används definitionen ”spel från två konsolgenerationer tillbaka” för att beskriva retro. Om den stämmer har PlayStation 2, Xbox och GameCube nyligen blivit klassade som retrokonsoler. Det går såklart att diskutera om så är fallet. FIFA 2014 som var det sista spelet som släpptes till PlayStation 2 känns iallafall inte som ett retrospel än.

Läs inlägg...

Retrospelsfestivalen 2015 is coming…

Ni har kanske redan hört ryktena men Retrospelsfestivalens arrangörer har redan nu ca. 8 månader innan, börjat planera inför årets Retrospelsfestival. Precis som förra året kommer årets festival äga rum på STPLN i Malmö den 10/10 kl. 10:00.

Läs inlägg...

Game Emporia

Vår dag på Emporia

I lördags gjorde vi lite reklam för Retrospelsfestivalen på Emporia köpcenter i Malmö i samarbete med vår partner Game. Man fick prova på både arkadmaskiner och flipperspel, dessutom hade vi en Super Mario och en Princess Peach på plats! Ungarna var som tokiga med att bli fotograferade med vår rörmokare och prinsessa, det var jättekul att få träffa så väl unga som gamla som var intresserade av vår mässa.

Läs inlägg...

Världens dyraste TV-spel

Världens dyraste TV-spel sålt för 713 000 kr!

Retrospel är verkligen i ropet, för ett par månader sedan såldes till exempel ett NES spel, ett exemplar av Nintendo World Championship 1990 på eBay för helt otroliga 99 902 US dollar (cirka 713 000 SEK)! En riktig raritet och dyrgrip för spelsamlare. Trots en bortsliten etikett som bytats ut mot en handskriven beteckning ”Mario”, kunde en eBay användare kamma hem denna enorma summa pengar och en annan förhoppningsvis vara mycket nöjd med sitt inköp.

Läs inlägg...

«...45