Bloggarkiv

Nintendos Virtual Boy 20 år!

Inte många i Sverige kommer ihåg Nintendos största flopp, Virtual Boy. Först och främst för att den aldrig släpptes i Europa- eller PAL-regionen, sen hade den inte en särskilt lång livslängd heller, men konsolen i sig visar på Nintendos innovativa anda!

Läs inlägg...

Retrospelsmässan 2015

Nu har Retrospelsmässan i Göteborg utspelats och det blev en välbesökt mässa med massor av nördiga inslag!  I år nyttjades större delar av Eriksbergshallen och fler bord fick plats. De hade även en del andra nya inslag så som live Twitchstreamar av både tävlingar, speedruns och övrigt från mässan, samt en podcast på plats från Bitar till Kaffet.

Läs inlägg...

Retro VGS – En ny ”retro”-konsol

Idag ser vi fler och fler spelföretag gå ifrån fysiska kopior av spel som släpps, allting går mot en digital värld där man laddar ner spelen online. Ett team i USA har tänkt gå tvärtemot denna trend och släppa en helt ny konsol som kommer ha spel på kassetter igen! Projektet kallas Retro VGS (som står för Video Game System).

Läs inlägg...

Bärbart

Många har säkert starka minnen från förr hur man brukade krypa upp i soffan och trycka i en kassett i sin bärbara manick för att ensam kunna uppleva och njuta av den lilla, men ack så starka hårdvara som de diverse bärbara konsolerna hade under den tiden.

Läs inlägg...

Snart dags för Retrospelsmässan i Göteborg!

Nästa helg, den 16 maj, är det dags för ett av Sveriges största retrospelsevenemang! Då går Retrospelsmässan i Göteborg av stapeln, för sjätte året i rad! Missa inte chansen att ta del av alla fantastiska konsolspel, arkadspel, flipperspel, tävlingar och retrospelshoppingen som finns på plats. Där arrangeras även tävlingar i både TV-spel, arkadspel och cosplay.

Läs inlägg...

Flipper- och arkadspel – Mannen bakom Pixel K.A.F.E

Andreas Halonen som driver den spelorienterade restaurangen Pixel K.A.F.E. i Malmö har ett stort allmänt intresse inom spelkultur och har genom åren samlat på sig allt från diverse tv-spel till flipper- och arkadspel. Under en intervju berättar Andreas om sin förkärlek till retrospel.

Läs inlägg...

Famicom-favoriter – Binaryland

Vi kommer att köra en liten serie av blogginlägg kallad ”Famicom-favoriter” som handlar om bra Famicomspel som jag, Heidi, tipsar om :) Det första spelet ut är Binaryland!

Läs inlägg...

Famicom – Japans motsvarighet till Nintendo Entertainment System [NES]

De flesta i Sverige känner till Nintendo, det japanska företaget som gav oss Super Mario Brothers, The Legend of Zelda, Kirby, Metroid och flertalet andra klassiker som hyllas än idag. Sverige var tidiga med att få hemma-konsolen Nintendo Entertainment System (även kallad NES) att börja säljas på den svenska marknaden. Konsolen blev en hit! Det många inte känner till är “Famicom”…

Läs inlägg...

Retro är modernt

Retrospel är per definition gamla. Det är spel som har några år på nacken, ofta används definitionen ”spel från två konsolgenerationer tillbaka” för att beskriva retro. Om den stämmer har PlayStation 2, Xbox och GameCube nyligen blivit klassade som retrokonsoler. Det går såklart att diskutera om så är fallet. FIFA 2014 som var det sista spelet som släpptes till PlayStation 2 känns iallafall inte som ett retrospel än.

Läs inlägg...

Retrospelsfestivalen 2015 is coming…

Ni har kanske redan hört ryktena men Retrospelsfestivalens arrangörer har redan nu ca. 8 månader innan, börjat planera inför årets Retrospelsfestival. Precis som förra året kommer årets festival äga rum på STPLN i Malmö den 10/10 kl. 10:00.

Läs inlägg...

«...45